,,Augu sveikai“

Kadangi sveikata labai siejama su sveika mityba, Dainų progimnazijos priešmokyklinukai įgyvendino ,,Sveikuolišką savaitę“. Visą savaitę ugdytiniai galėjo gaminti sveikuoliškus ledus, kepti varškės sūrį, gaminti vaisių salotas bei plakti kokteilius.  Didžiausią džiaugsmą suteikė ledų gamybos procesas, kurį norėjo kartoti dar ir dar, kol buvo išragauti visų skonių ledai. Nauja pažintis buvo su mango vaisiumi, kurio dauguma vaikų nežinojo ar negalėjo įvardinti. Vaikai patys ruošė vaisius: juos plovė, lupo, pjaustė, kapojo tam skirtais įrankiais. Paruošta  masė buvo šaldoma naudojant specialų ledų aparatą. Pagamintus ledus vaikai dekoravo įvairiomis uogomis, o tada beliko tik gardžiai ragauti. Vaisių salotų ir sveikuoliškų kokteilių gaminimas taip pat suteikė daug gerų emocijų, nes vaikai patys viską ruošė, pjaustė, patirdami savarankiškumo pojūtį. Ruošiant kepimui varškės sūrį, ne visi vaikai buvo nusiteikę jį ragauti. Tačiau pamačius, kad kiti draugai ragauja ir įvertinus sūrio skleidžiamą aromatą, išdrįso paskanauti. Beliko pasidžiaugti, kad visi vaikai paragavo šio patiekalo ir liko sužavėti sūrio skoniu. Refleksijos metu vieni įvardijo, kad skonis kaip mėsytės, kiti sakė, jog namuose bandys pasigaminti tokį sūrį su tėveliais. Pas ugdytinius buvo atėjusi visuomenės sveikatos specialistė – dietistė Rūta Doviltytė, kuri patikrino vaikų žinias apie vaisius ir daržoves žaidžiant žaidimą ,,Atspėk kas“. Vaikai puikiai įvardijo vaisius ir daržoves užrištomis akimis. Smagu, kad sveikuoliškų patiekalų gamyba vaikams suteikia ne tik vitaminų, bet ir labai gerų emocijų, bei leidžia atrasti vis naujus skonius.

Informaciją parengė priešmokyklinio ugdymo pedagogės: S. Karaveckienė J. Milašauskienė.